Aranyalma Páros

Zene

Elment a két lány

Elment a két lány

Két gyönyörű lírai dallam – egy canzone tedesca a XIV. századból és egy jól ismert magyar legényválogató lakodalmi ének találkozása a kobozzal és a pásztorfurulyával. A 2017. áprilisában, a Duna-kanyarban készült hang- és videofelvételek Vörösmarty Imre és Anikó igényes és szívből jövő munkáját dicsérik. Köszönet a Nemzeti Kulturális Alap támogatásáért!

Mátyás király bojtárja

Mátyás király bojtárja

Mesetáncház a Margitszigeten. Az előadás gyönyörű reneszánsz muzsikával gazdagított változatának összefoglalója a 2014-es Budapesti Nyári Játékok margitszigeti műsorából.

Komámasszony vigadója

Komámasszony vigadója

Vidám zenei huncutságok régi népzenei hangszereken az Aranyalma Páros előadásában. Kocc :) Hálás köszönet Vörösmarty Imrének és Anikónak. A videó az NKA támogatásával készült, 2017 augusztusában.

Családbarát – A szőlősgazda furulyája

Családbarát – A szőlősgazda furulyája

Mesetáncház a Duna Tv Családbarát műsorában. Mese, ének, tánc, hangszerbemutató, történelem és játék szerves füzére, avagy 60 perces mesetáncházunk 6 percbe sűrített változata a Duna TV felkérésére, 2016-ból.

Óh, dicsőséges asszony

Óh, dicsőséges asszony

Kinizsi Pálné Magyar Benigna imája a Festetich-kódexből, egy XVI. századi Szkhárosi Horváth Ádám szöveg, hasonló korabeli dallammal, valamint a Kájoni-Cantionale egyik dallama. Hálás köszönet Vörösmarty Imrének és Anikónak a felvételért. Köszönjük az NKA támogatását.