Aranyalma Páros

Utcaszínházi és gólyalábas előadások

Hosszúlépés Társulat, Purgateátrium, Ort-Iki Bábszínház

Hosszúlépés Társulat

A Hosszúlépés Társulat mutatványosai különböző utca,- és kőszínházak, illetve zenekarok tagjaiként gyarapították színházi és zenei eszköztárukat. Műsoraikban a klasszikus vásári komédia hagyományait ötvözik modern artistaelemekkel. A társulat valamennyi tagja képzett muzsikus, ennek köszönhetően a hajmeresztő mutatványokat változatos magyar és közép-európai népzene kíséri. Interaktív elemekkel tarkított előadásaik során gyermek és felnőtt néző egyforma lelkesedéssel válik a produkció résztvevőjévé.

Gólyalábas utcaszínházi előadásunk az Aranyalma Páros többi műsorával kapcsolva is megrendelhető.

Hosszúlépés Társulat

Előadásainkban az angol nyelv használata nem akadály.

Purgateátrium: Vásártér

1. Vasilache (vásári „szoknyás” bábjáték)

Főhősünk Vitéz László moldovai rokona. Vasilache megküzd az ördöggel, a halállal és nem utolsó sorban házsártos feleségével. A fergeteges zenés bábjátékban az ízes népi humor különleges bábtechnikával párosul.

2. Az aranyszőrű bárány meséje

A jól ismert történetet nyakba akasztható forgószínpaddal, alulról mozgatható, úgynevezett titiri bábokkal meséli el a játékos és zenész kísérője. A két történet egymás után, szünet nélkül játszatik. Kovács Géza Blattner-díjas bábjátékost Vaskó Zsolt elő muzsikával kíséri. Az előadás bárhol előadható. Technikai igény a helyszíntől függően, szükség esetén a hangosítás. Ajánlott maximális nézőszám 120 fő.

Ort-Iki Bábszínház

Ort-Iki Bábszínház

Kökény Matyi

Vásári bábjáték kicsiny és óriásbábokkal, mezit-, és gólyalábakon, kígyóval és gólyával, ördögűző nagykalapáccsal. A darab zeneszerzője és muzsikusa Vaskó Zsolt. (www.ortiki.hu)

További műsoraink

Gyermektáncházainkban, zenebölcső-foglalkozásainkon, hangszerbemutatóinkon, a kerek esztendő jeles napjaihoz, ünnepeihez, évszakos rendjéhez igazodva éneklünk, táncolunk, mesélünk és játszunk kicsikkel és nagyokkal.

Népzenei koncertek, régizenei koncertek, borklubokba, borfesztiválokra, szüreti mulatságokra való muzsika, ünnepek zenéje, rendhagyó zenei előadások, szakrális zene, istenes énekek

Regénykoncert az Aranyalma Páros közreműködésével